Sodankylän partio

Sodankylässä toimii aktiivinen yhteislippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät (Lakijaki).

Partiotoimintaan pääset mukaan ottamalla yhteyttä Lippukunnan puheenjohtajaan.

Lippukunnanjohtaja

Sari Häkkinen

sari.hakkinen@partio.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

puh. 040 7544 125

Lippukunnanvarajohtaja

Jonna-Tuulia Julkunen

jttorman@gmail.com

Partiotoimintaan pääset mukaan ottamalla yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

Lapin Kiehiset ja Kivekkäät (LaKijaKi) on Sodankylässä toimiva partiolaisten yhteislippukunta. Lippukunta tarjoaa laadukasta partiotoimintaa. Lippukunta järjestää muun muassa viikkotoimintaa, retkiä, leirejä ja koulutuksia. Lippukunta  noudattaa toiminnassaan valtakunnallisen kattojärjetön (Suomen PartiolaisetLinkki avautuu uudessa välilehdessä) toimintamalleja ja -periaatteita.

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassaan partiokolossa. Koloilloissa ja kokouksissa tehdään aktiviteetteja, jotka rakentuvat erä-, leiri- ja kansalaistaidoista, johtamisesta sekä sosiaalisuuden ja luovan ajattelun taidoista. Lisäksi harjoitellaan kädentaitoja sekä hengellisyyteen, luonnontuntemukseen ja -suojeluun liittyviä taitoja. Aktiviteetteja tekemällä opitaan uutta ja valmistaudutaan partioretkiin, -kisoihin, -leireihin ja -vaelluksiin.

Partioon kuuluu myös olennaisesti kansainvälisyys. Lippukunnat järjestävät yhteisiä tapahtumia, juhlia ja tempauksia. Myös piiri ja keskusjärjestö järjestävät toimintaa, joka tukee lapsen ja nuoren kehitystä sekä tuo näkyvyyttä lasten ja nuorten harrastukselle.

Lapin Kiehisten ja Kivekkäiden partiokolo sijaitsee Vanhan Pappilan alakerrassa. Lippukunnalla on myös kämppä Petäjäsaaressa, jonne suuntautuvat monien ryhmien retket sekä lippukunnan yhteiset leirit.

Partiolaisten tunnus on: Ole valmis!

Partiolupaus

Lupaan parhaani mukaan elää maani ja maailman parhaaksi, kasvaa katsomuksessani ja toteuttaa <ikäkauden> ihanteita joka päivä.


Lapset ja nuoret sitoutuvat partion arvoihin antamalla partiolupauksen. Lupaus annetaan joka ikäkaudessa ja sen sanamuoto on kaikille yhteinen. PartioihanteetLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joihin lupauksessa sitoudutaan, ovat partioliikkeen arvojen perusta.

Ikäkausiryhmät

Partiossa toimitaan ryhmässä. Jotta toiminta olisi jokaiselle mielekästä ja tarpeeksi haastavaa, on partiolaiset jaettu ikäkausiin.  

Ikäkaudet:

  • Sudenpennut (7-9 v.)
  • Seikkailijat (10-12 v.)
  • Tarpojat (12-15 v.)
  • Samoajat (15-17 v.)
  • Vaeltajat (18-22 v.)
  • Aikuiset (yli 23v.)
  • Perhepartio alle kouluikäisille lapsille lähipiirin aikuisen/aikuisten kanssa, myös koko perheet voivat osallistua vaikka vanhempia lapsia on ikäkausiohjelmassa

Kukin ikäkausi toteuttaa omaa ohjelmaansa koloilloissa, retkillä ja leireillä. Koloillat ovat viikoittain järjestettäviä kokouksia, joissa tehdään yhdessä ja opitaan uutta. Eri ikäkausilla on erilaisia aktiviteetteja. Retket ovat päivän tai muutaman mittaisia. Retkillä partiolaiset tekevät kaikkea sitä mihin ei ole mahdollisuutta normaaleissa koloilloissa. Leirit ovat yleensä lippukunnan, piirin tai Suomen Partiolaisten järjestämiä kokemusrikkaita tapahtumia kaikille partiolaisille.

Lisäksi lippukunta tarjoaa perhe- ja aikuispartiotoimintaa. Perhepartioon mukaan voivat tulla kaikenlaiset perheet lapsien ja vaikkapa isovanhempien tai kummien kanssa. Aikuispartiossa kokoonnutaan aikuisten kesken noin kerran kuukaudessa vuorotellen kunkin aikuisen suunnittelemaan tapaamiseen.

Kokoontumispaikat

  1. Partiolaiset kokoontuvat viikoittain laumansa tai vartionsa johtajan johdolla Kololle Vanhaan PappilaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Papintie 8)
  2. Petäjäsaari, toimii leirisaarena
  3. Lähiympäristö ja Lapin erämaat - luovat elämyksiä ja haasteita kaikenikäisille!

www.lakijaki.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Facebook: Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry

Instagram: lakijakiry

Lähteet: www.partio.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

--

Linkki avautuu uudessa välilehdessä