Kodin siunaaminen

Siunaa, Herra, kotini rauhan, levon paikaksi. Anna armon valon loistaa, huolet, murheet täältä poistaa.
  (Virsi 831)

Kotia siunattaessa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille sekä rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus.

Kodian siunaamisen rukoushetken voi toteuttaa monella tavalla. Siunaamisen voi myös yhdistää tupaantuliaisiin tai kotona vietettävään lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan.

Kodin siunaus sinkun vai suurperheen kodissa?

Koti siunataan useimmiten muuton jälkeen tai ensimmäistä yhteistä kotia perustettaessa. Kodin voi siunata, vaikka olisi jo pitkään siellä asunut. Myös vapaa-ajan asuntoja tai muita tiloja voidaan siunata. 

Kotinsa voi pyytää siunattavaksi yhtä lailla sinkkuihminen kuin suurperhekin. Juhlista voi järjestää oman toiveensa mukaan pienen ja intiimin tai kutsua mukaan sukulaisia, ystäviä sekä uusia ja entisiä naapureita. Kodin siunaaminen on mieleenpainuva tapa aloittaa elämää uudessa paikassa.

Kodin siunaus on vanha perinne

Kodin siunaamisen peruskaava on virsikirjassa. Sen pohjalta suunnitellaan yhdessä kuhunki kotiin soveltuva toteutus. Kodin siunaamisen voi toimittaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen.

Kirkon toimituksiin on kuulunut jo kauan kodin siunaaminen. Sen juuret ovat ennen vanhaan maaseudulla vihkiparin uudessa asunnossa pidetyissä tupaantuliaisseuroissa.

Haluatko kodillesi siunauksen?

Ota yhteyttä  kirkkoherranvirastoon.

kodin ikkuna ja ikkunalaudalla kukat